پخت سنتی شیره خرما در خاوران

پخت سنتی  شیره خرما در خاوران

DSC_0519

DSC_0520

DSC_0521

DSC_0522 تولید شیره خرما به صورت سنتی در خاوران دیگر رونق گذشته را ندارد اما هنوز هم افرادی هستند که این محصول را تولید می کنند.برای تولید شیره خرما به صورت سنتی خرما و ضایعات آن را در دیگ های سر باز قرار داده با اضافه کردن آب، مخلوط آب و خرما را حرارت می دهند، بعد از ایجاد غلظت مد نظر مخلوط را از صافی گذرانده ،مایع حاصل شده را دوباره می جوشانند تا بعد از ساعت ها تلاش شیره قابل مصرف تولید شود.اما شیره خرما حاوی فسفر و آهن زیادی می باشدکه مصرف آن در وعده های صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و مانع از ایجاد کم خونی می شود حتی در بعضی از نقاط کشور شیره خرما کارایی شکر در پخت شیرینی دارد.رایج ترین راه های خوردن شیره به صورت (برف با شیره) (نارنج با شیره)(ارده با شیره)(شیر برنج با شیره)و… می باشد.

درباره نویسنده

748مطلب نوشته است .

۲ نظر on “پخت سنتی شیره خرما در خاوران”

  • علی حسین ناصری خانکهدانی wrote on ۵ دی, ۱۳۹۲, ۱۰:۳۷

    باسلام .این ترفندها ازقدیم الایام بوده ونشانگر سختکوش وزحمتکش کشیدن مردم خاوران هست وهمیشه یادم هست بعداز برداشت خرما از نخیلات  درباغهای سرسبز شروع میکردند به پختن شیره خرما که ازمرغوبیت وسرشار ازویتامین موجود برخوردار است ورب انارهم به همین ترتیب است .اما دراین میان یه فرقی هست دختران امروزی بادخترهای قدیم ایامثل هم هستند؟کی به خودشون اجازه میدن بااون کلاسشون بااون تکبرشون این کارهاروانجام بدن .زنهای قدیم دوش تادوش شوهرانشون چه درباغ چه درخونه همکاری میکردند.تنبل شدیم ازخدا توقع انچنانی داریم 

  • خاورانی wrote on ۱۲ آبان, ۱۳۹۴, ۱۴:۱۲

    وقتی قیمت خرما و مخلفاتش اینقدر پایینه آیا انگیزه ای برای کار کردن میمونه؟ این ربطی به تنبلی نداره. پخت شیره خیلی زحمت داره آخرش کیلویی هزار تا هزار و پونصد میخرن اصلا ارزش داره؟ به قول معروف پول دکترشم نمیشه. عواقبش زانودرد و کمردرد نصیب ماردان زحمت کش میشه.

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2018 پایگاه خبری تحلیلی خاوران آنلاین. محفوظ است.
Powerd by Colex